Jølster Musikklag

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Følg oss på

facebook_logo_norsk

Konsert i Florø Kirke 20.mars kl 16

E-post Skriv ut PDF


 KONSERTPROGRAM

Pavane - Gabriel Fauré(1845 - 1924). Arr: Gordon Langford 

 

- Dette er en sakte pardans som var vanlig på 1500-tallet. Fauré har hentet rytmen til denne fra det spanske hoffet og originalt er den skrevet først bare for orkester,  senere ble kor og dansere inkludert. Den er dedikert til Fauré´s velgjører Elisabeth, comtesse Greffuhle, og hun fikk den oppført med "spektakulær koreografi" ved et av sine hageselskap i Boulogneskogen.             

 

 

 

Klavekonsert nr 2 - Dimitri Sjostakovitsj(1906 - 1975). Arr: Elgar Howarth 

 

- Denne klaverkonserten skrev Sjostakovitsj i 1957 til sønnen Maxim sin 19-års dag mens han gikk på musikkonservatoriet i Moskva. Maxim uroppførte den på sin eksamenskonsert, og i siste sats høres tekniske klaverøvelser som var en liten spøk Sjostakovitsj hadde skrevet inn for sønnen. 

 


Alborada del gracioso - Maurice Ravel(1875 – 1937) 

 

- Denne satsen fra suiten Miroirs er dedikert til Michel Dimitri Calvocoressi som var medlem av Les Apaches, en fransk impresjonistisk gruppe av innovative unge kunstnere i Ravel sin samtid. Stykket er teknisk utfordrende og gjør bruk av spansk musikk i sine intrikate melodiføringer. 

 

 

 

Siete Canciones populares Españoles - Manuel De Falla(1876 – 1946) 

 

- Disse syv spanske folkesangene er originalt skrevet for klaver og sopran i 1914 og dedikert til Ravel's gode venninne Madame Ida Godebska. De Falla var også medlem i kunstnergruppen Les Apaches. 

 

 

 

Elegi - Rolf Wallin(f. 1957). Arr: Trond Elnes 

 

Rolf Wallin er en betydelig størrelse i norsk samtidsmusikk. Han har skrevet musikk for en rekke ensembler fra symfoniorkester og kammerorkester til kvartetter og slagverkensembler. I sine komposisjoner bruker han ofte matematiske formler kalt fraktaler for å utarbeide kompositorisk materiale og han har jobbet mye innenfor elektroakustisk musikk og som performanceartist. Elegi, som betyr klagesang, er imidlertid et tidlig verk han skrev til minne om sin søster.

 

 

The Shepherd's Song - Trad. Arr Goff Richards(f. 1944) 

 

Goff Richards fra Cornwall er først og fremst kjent som brassbandkomponist, men han har også skrevet for orkester, kor, millitærkorps og solister. Stykket er basert på en tradisjonell gjetersang fra den vakre regionen Auvergne midt i Frankrike.

 

 

 

You are here: Startside